GK Quiz – 282(Mixed GK Topics)

1.Supa Dam is in which of the following state?
a) Madhya Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

2.When is the National Education day celebrated?
a) November 12
b) November 7
c) November 11
d) November 9

Click here to View Answer
Answer c) November 11

3.Navlakha Palace is situated in ………………………………
a) Bihar
b) Andhra Pradesh
c) West Bengal
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Bihar

4.Which celebrity is the World’s Highest-Paid Woman in Music for 2016 report released by Forbes?
a) Adele
b) Masonna
c) Rihanna
d) Taylor Swift

Click here to View Answer
Answer d) Taylor Swift

5.Who is the author of the book titled ‘An Era of Darkness: The British Empire in India’ ?
a) Pranab Mukherji
b) Shashi Tharoor
c) Smriti Irani
d) M. Hamid Ansari

Click here to View Answer
Answer b) Shashi Tharoor

6.The first meeting of National Committee on Trade Facilitation was held in which place?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Kolkata
d) Pune

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi

7.Which Indian off – spin bowler has continued to top position in the bowler’s list with 900 points?
a) Umesh Yadav
b) Axar Patel
c) Bhuvneshwar Kumar
d) Ravichandran Ashwin

Click here to View Answer
Answer d) Ravichandran Ashwin

8.Which act has been amended by the Finance Act 2016?
a) Banking Regulation Act, 1949
b) Nationalization of Banks Act, 1964
c) Companies Act, 1956
d) Reserve Bank of India Act, 1934

Click here to View Answer
Answer d) Reserve Bank of India Act, 1934

9.This year, Bernard L. Feringa won Nobel Prize in which category?
a) Medicine
b) Physics
c) Chemistry
d) Economics

Click here to View Answer
Answer c) Chemistry

10.The Uppalapadu Bird Sanctuary is located in
a) Andhra Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) J & K
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment