GK Quiz – 279(Mixed GK Topics)

1.Which of the following is the India’s weather satellite ?
a) SRE – 1
b) INSAT – 4CR
c) INSAT – 3DR
d) INSAT – 4B

Click here to View Answer
Answer c) INSAT – 3DR

2.Who won the Rogers Cup 2016 in Women’s singles category?
a) Elena Vesnina
b) Ekaterina Makarova
c) Madison Keys
d) Simona Halep

Click here to View Answer
Answer d) Simona Halep,Simona Halep beat Madison Keys in the Rogers Cup final.

3.The Changtang Wildlife Sanctuary is in
a) West Bengal
b) Odisha
c) Assam
d) J & K

Click here to View Answer
Answer d) J & K

4.‘Theatres of Democracy’ is authored by
a) Kiran Nagarkar
b) Amitav Gosh
c) Shiv Visvanathan
d) V.S.Naipaul

Click here to View Answer
Answer c) Shiv Visvanathan

5.Which of the following award is given by UNESCO ?
a) BAFTA Award
b) The Kalinga Prize
c) OSCAR Award
d) Bihari Award

Click here to View Answer
Answer b) The Kalinga Prize,The Kalinga Prize for the Popularization of Science is an award given by UNESCO for exceptional skill in presenting scientific ideas to lay people.

6.Cold Desert Biosphere Reserve is
a) J & K
b) Andhra Pradesh
c) West Bengal
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Himachal Pradesh

7.Uber Cup is associated with which of the following games?
a) Hockey
b) Football
c) Table Tennis
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer d) Badminton(women)

8.Namdapha National Park is situated in
a) Chhattisgarh
b) Bihar
c) Assam
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh

9.Indian Institute of Foreign Trade is located in ………………….
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Pune
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi

10.Port Blair is situated in the ………….
a) Bay of Bengal
b) Indian Ocean
c) Arabian Sea
d) Pacific Ocean

Click here to View Answer
Answer a) Bay of Bengal

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment