GK Quiz – 278(Mixed GK Topics)

1.Barren Island Wildlife Sanctuary is located in
a) Rajasthan
b) Goa
c) Gujarat
d) Andaman and Nicobar Islands

Click here to View Answer
Answer d) Andaman and Nicobar Islands

2.Who won the US grand prix in men’s single category?
a) Lewis Hamilton
b) Daniel Ricciardo
c) Nico Rosberg
d) Max Verstappen

Click here to View Answer
Answer a) Lewis Hamilton

3.The Safe investment in stock exchange is also called as
a) Black chip
b) Red Chip
c) Blue Chip
d) White Ship

Click here to View Answer
Answerc) Blue Chip

4.Sandi Bird Sanctuary is located in
a) Mizoram
b) Uttarkhand
c) West Bengal
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Uttar Pradesh

5.Bandhan Bank Ltd is an Indian banking and financial services company headquartered in?
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer a) Kolkata

6.The head quarters of world trade organisation is in …?
a) Montreal
b) peris
c) Geneva
d) The hague

Click here to View Answer
Answer c) Geneva

7.Panthi is the folk dance of which of the following state?
a) Odisha
b) Andhra Pradesh
c) Chhattisgarh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer c) Chhattisgarh

8.Prime Minister Narendra Modi radio programme ‘Mann Ki Baat’ now also be telecast in which country?
a) Nepal
b) Bhutan
c) Bangladesh
d) Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer c) Bangladesh

9.Lionel Messi sensationally announced his retirement from international football. He played for which country?
a) Russia
b) USA
c) Argentina
d) Brazil

Click here to View Answer
Answer c) Argentina

10.India can maintain a growth rate of how much per cent in 2016-17 by the World Bank (WB)?
a) 7.1 per cent
b) 7.9 per cent
c) 7.4 per cent
d) 7.6 per cent

Click here to View Answer
Answer d) 7.6 per cent

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment