GK Quiz – 275(Mixed GK Topics)

1.Which team has won the Durand Cup Football Title for the year 2016 held in New Delhi?
a) Neroca
b) Aizwal FC
c) DSK Shivajians
d) Army Green

Click here to View Answer
Answer d) Army Green, Army Green defeated Neroca FC 6-5 via penalty shoot outs.

2.In which year the GST bill first introduced in the Lok sabha ?
a) 2008
b) 2014
c) 2016
d) 2015

Click here to View Answer
Answer b) 2014

3.Sajan Prakash is associated with which sports?
a) Boxing
b) Judo
c) Volleyball
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer d) Swimming

4.Which among the following temples of India is known as Black Pagoda?
a) Sun Temple, Konark
b) Brihadeeswara Temple, Tanjore
c) Lord Jagannath Temple, Puri
d) Meenakshi Temple, Madurai

Click here to View Answer
Answer a) Sun Temple, Konark

5.Which airport has become the world’s first airport to completely operate on solar power?
a) Kochi Airport
b) Indira Gandhi International Airport
c) Chennai International Airport
d) Kempegowda International Airport

Click here to View Answer
Answer a) Kochi Airport

6.What is the India’s rank in the 2016 World Press Freedom Index (WPFI)?
a) 135th
b) 137th
c) 133rd
d) 130th

Click here to View Answer
Answer c) 133rd

7.’The International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade’ observed on which date?
a) March 25
b) June 8
c) May 11
d) April 23

Click here to View Answer
Answer a) March 25

8.Ranganathittu Bird sanctuary is located in which of the following state of India?
a) Punjab
b) Karnataka
c) Uttarakhand
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Karnataka

9.Which one among the following vitamins is necessary for blood clotting ?
a) Vitamin – A
b) Vitamin – D
c) Vitamin – K
d) Vitamin – C

Click here to View Answer
Answer c) Vitamin – K

10.Sri Penusila Narasimha Wildlife Sanctuary is located in
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Andhra Pradesh

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment