GK Quiz – 274(Mixed GK Topics)

1.GST deal with which of the following ?
a) Direct taxes
b) Indirect taxes
c) State level taxes
d) Central level taxes

Click here to View Answer
Answer b) Indirect taxes

2.Kodasalli Dam is in which of the following state?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Jammu and kashmir
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

3.The author of the book ‘Inside IB and RAW: The Rolling Stone That Gathered Moss’ ____.
a) Vikram Seth
b) laxmi Sehgal
c) Abul Fazal
d) K Shankaran Nair

Click here to View Answer
Answerd) K Shankaran Nair

4.Kargil Vijay Diwas is observed on_____every year in honor of the Kargil War’s Heroes.
a) 15th August
b) 20th May
c) 26th July
d) 10th July

Click here to View Answer
Answer c) 26th July

5.Who among the following is currently Chief of Air Staff of the Indian Air Force?
a) Robin K Dhowan
b) Devendra Kumar Joshi
c) Arup Raha
d) Nirmal Kumar Verma

Click here to View Answer
Answer c) Arup Raha

6.What is the capital and currency of Tanzania?
a) Phnom Penh, Riel
b) Pyongyang, Won
c) Moscow, Ruble
d) Dodoma, Shilling

Click here to View Answer
Answer d) Dodoma, Shilling

7.The Dachigam National Park is located in which state of India?
a) Kerala
b) Jammu and Kashmir
c) Haryana
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Jammu and Kashmir

8.The Melghat Tiger reserve is in…?
a) Orissa
b) Assam
c) Karnataka
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answerd) Maharashtra

9.Who has become the first Wi-Fi hotspot village in Haryana?
a) Kalali
b) Sonkra
c) Gumthala Garhu
d) Damkora

Click here to View Answer
Answer c) Gumthala Garhu

10.Who among the following will be honoured with the Sarala Award-2016?
a) Dr. Hrushikesh Mallick
b) Manoj Kumar Panda
c) Prafulla Das
d) Achyutananda Pati

Click here to View Answer
Answer a) Dr. Hrushikesh Mallick

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment