GK Quiz – 273(Mixed GK Topics)

1.Ashwini Ponnappa is associated with which sports?
a) Sprint
b) Boxing
c) Badminton
d) Discuss throw

Click here to View Answer
Answer c) Badminton

2.Gudi Padwa is a festival celebrated by the people of
a) Meghala
b) West Bengal
c) Assam
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Maharashtra

3.The Narayan Sarovar Sanctuary is located in which state of India?
a) Maharashtra
b) Goa
c) Gujarat
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat

4.The book “The Orphanage of Words” has been authored by____.
a) Adam Haslett
b) Shinie Antony
c) Sudeep Nagarkar
d) Devdutt Pattanaik

Click here to View Answer
Answer b) Shinie Antony

5.What is the capital and currency of Lithuania?
a) Accra, Cedi
b) Vilnius, Litas
c) Moscow, Ruble
d) Tokyo, Yen

Click here to View Answer
Answerb) Vilnius, Litas

6.Asia’s largest optical telescope ARIES was located in
a) India
b) Pakistan
c) Bangladesh
d) Nepal

Click here to View Answer
Answera) India

7.GST committee is headed by who among the following ?
a) Srikrishna
b) Arvind Subramanian
c) Naresh Chandra
d) Arun Jaitely

Click here to View Answer
Answer b) Arvind Subramanian

8.How much cash prize is awarded in Rajiv Gandhi Khel Ratna Award ?
a) Rs.7.5 lakh
b) Rs.6.5 lakh
c) Rs.7 Lakh
d) Rs.6 Lakh

Click here to View Answer
Answera) Rs.7.5 lakh

9.The scheme Kishore Vaigyanik Protsahan Yojana (KVPY) is funded by
a) Ministry of Human Resource Development
b) Ministry of Education, Youth and Information
c) Department of Science and Technology
d) Ministry of Finance

Click here to View Answer
Answer c) Department of Science and Technology

10.Lal Bahadur Shastri Stadium is situated in
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Telangana

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment