GK Quiz – 272(Mixed GK Topics)

1.‘Naropa 2016’ festival celebrated in
a) Himachal Pradesh
b) J & K
c) Haryana
d) Chhattisgarh

Click here to View Answer
Answerb) J & K

2.India’s first day-night Test was held in which stadium ?
a) Feroz Shah Kotla Ground, New Delhi
b) M.A. Chidambaram Stadium, Chennai
c) Gymkhana Ground, Mumbai
d) Eden Garden, Kolkata

Click here to View Answer
Answerd) Eden Garden, Kolkata

3.The World Blood Donor Day is observed on _____.
a) June 11
b) June 17
c) June 14
d) June 12

Click here to View Answer
Answerc) June 14

4.The book ‘All of Us in Our Own Lives’ has been authored by ____
. a) Manjushree Thapa
b) Manoj Panday
c) Sharat Chand
d) Alok Bhattacharyya
Click here to View Answer
Answera) Manjushree Thapa

5.What is the capital and currency of Paraguay?
a) Asuncion, Guarani
b) Male, Rufiyaa
c) Baghdad, Dinar
d) Tokyo, Yen

Click here to View Answer
Answera) Asuncion, Guarani

6.Who is the current Minister of Small Industries and Micro Industries?
a) Smriti Zubin Irani
b) Maneka Gandhi
c) Kalraj Mishra
d) Uma Bharati

Click here to View Answer
Answerc) Kalraj Mishra

7.Who has been conferred with the 2016 Rajiv Gandhi Khel Ratna?
a) Jitu Rai
b) PV Sindhu
c) Dipa Karmakar
d) All of the above

Click here to View Answer
Answerd) All of the above

8.Who won the 2016 Russian Grand Prix F1 championship in Sochi?
a) Kimi Raikkonen
b) Lewis Hamilton
c) Nico Rosberg
d) Fernando Alonso

Click here to View Answer
Answerc) Nico Rosberg

9.Deodhar Trophy is associated with which of the following game?
a) Badminton
b) Hockey
c) Cricket
d) Golf

Click here to View Answer
Answerc) Cricket

10.The Narayan Sarovar Sanctuary is located in which state of India?
a) Maharashtra
b) Goa
c) Gujarat
d) Haryana

Click here to View Answer
Answerc) Gujarat

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment