GK Quiz – 271(Mixed GK Topics)

1.Who has won the 2016 Japanese Grand Prix?
a) Lewis Hamilton,Mercedes
b) Sebastian Vettel,Ferrari
c) Nico Rosberg,Mercedes
d) Kimi Raikkonen,Ferrari

Click here to View Answer
Answerc) Nico Rosberg,Mercedes

2.The Tadoba Andhari Tiger Reserve is located in which state of India?
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Haryana
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answerb) Maharashtra

3.The Gudavi Bird Sanctuary is located in which state of India?
a) Karnataka
b) Haryana
c) Kerala
d) Bihar

Click here to View Answer
Answera) Karnataka

4.Who is the current Minister of Textiles?
a) J P Nadda
b) Smriti Zubin Irani
c) Harsh Vardhan
d) Jual Oram

Click here to View Answer
Answerb) Smriti Zubin Irani

5.Who was the flag bearer from India at the 2016 Summer Paralympic Games?
a) Rajinder Singh Rahelu
b) Devendra Jhajharia
c) Girisha Hosanagara
d) Murlikant Petkar

Click here to View Answer
Answerb) Devendra Jhajharia

6.Author of the book ‘I Want 2 be Tendulkar’ is_____.
a) Manish Sharma
b) Arnav Chaudhary
c) Raj Khosla
d) Sudeep Nagarkar

Click here to View Answer
Answera) Manish Sharma

7.Gurmeet Singh is associated with which sports?
a) Boxing
b) Cricket
c) Athlete
d) Rowing

Click here to View Answer
Answerc) Athlete

8. National Dengue Day is observed on which day in India?
a) May 15
b) May 20
c) May 16
d) May 17

Click here to View Answer
Answerc) May 16

9.2016 Kabbadi world cup held in which stadium of India ?
a) Hydearbad
b) Kochi
c) Ahmedabad
d) Panaji

Click here to View Answer
Answerc) Ahmedabad

10.’Abhaneri’ festival celebrated in which state ?
a) Andhra Pradesh
b) Odisha
c) Rajasthan
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answerc) Rajasthan

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment