GK Quiz – 270(Mixed GK Topics)

1.Krishna Wildlife Sanctuary is located in which of the following State?
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Bihar

Click here to View Answer
Answer c) Andhra Pradesh

2.The author of the book “Flying in High Winds: A Memoir” is ____.
a) Arun Shourie
b) S. K. Mishra
c) Vikram Seth
d) Abul Fazal

Click here to View Answer
Answer b) S. K. Mishra

3.World Postal day was observed on ________?
a) 10th October
b) 9th October
c) 11th October
d) 8th October

Click here to View Answer
Answerb) 9th October

4.Balpakram National Park is located in which of the following State?
a) Arunachal Pradesh
b) Meghalaya
c) Madhya Pradesh
d) Bihar

Click here to View Answer
Answerb) Meghalaya

5.Ramon Magsaysay awards are given in honour of former President of ____.
a) Indonesia
b) Thailand
c) New Zealand
d) Philippines

Click here to View Answer
Answerd) Philippines

6.Who among the following is the President of International Olympic Committee (IOC)?
a) Liam Malone
b) Thomas Bach
c) Christophe De Kepper
d) Zaiqing Yu

Click here to View Answer
Answerb) Thomas Bach

7.Who is the current Union Minister of Agriculture & Farmers Welfare?
a) J P Nadda
b) Radha Mohan Singh
c) Jual Oram
d) Mukul Sangma

Click here to View Answer
Answerb) Radha Mohan Singh

8.Who among the following will be flag bearer from Indian in the closing ceremony of Rio Paralympics?
a) Devendra Jhajharia
b) Varun Singh Bhati
c) Deepa Malik
d) Mariyappan Thangavelu

Click here to View Answer
Answerd) Mariyappan Thangavelu

9.The ‘Dronacharya Award’ is associated with _____.
a) Sport Coaches
b) Eminent Surgeons
c) Famous Artists
d) Expert Engineers

Click here to View Answer
Answera) Sport Coaches

10.Who among the following has been appointed as the new independent director on the board of India Post Payment Banks (IPPB)?
a) Pradeep Kumar Sinha
b) Ranjit Kumar
c) R S Sodhi
d) AK Mittal

Click here to View Answer
) R S Sodhi

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment