GK Quiz – 269(Mixed GK Topics)

1.which of the following Indian state has installed the world’s largest solar power plant?
a) Punjab
b) Haryana
c) Bihar
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answerd) Tamil Nadu

2.The International Democracy Day is observed on which date?
a) 1st July
b) 21st May
c) 10th July
d) 15th September

Click here to View Answer
Answerd) 15th September

3.The Lakh Bahosi Sanctuary is located in which state of India?
a) Karnataka
b) Haryana
c) Gujarat
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answerd) Uttar Pradesh

4.Vikas Krishan is associated with which sports?
a) Boxing
b) Cricket
c) Archery
d) Shooting

Click here to View Answer
Answera) Boxing

5.Which formula one racer won the 2016 Singapore Grand Prix?
a) Michael Schumacher
b) Lewis Hamilton
c) Nico Rosberg
d) Sebastian Vettel

Click here to View Answer
Answerc) Nico Rosberg

6.Rajaji Tiger Reserve is located in which state ?
a) Arunachal Pradesh
b) Maharashtra
c) Meghalaya
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answerd) Uttarakhand

7.2022 Asian Games will be held in which of the following countries ?
a) Japan
b) China
c) India
d) Indonesia

Click here to View Answer
Answerb) China

8.The book ‘Andhere se Ujale ki Aur’ is written by
a) Arun Jaitley
b) Amit Shah
c) Pranab Mukherjee
d) Narendra Modi

Click here to View Answer
Answera) Arun Jaitley

9.This year, Bernard L. Feringa won Nobel Prize in which category?
a) Medicine
b) Physics
c) Chemistry
d) Economics

Click here to View Answer
Answerc) Chemistry

10.The Rashtrapati Bhavan is located in
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Pune
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answera) New Delhi

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment