GK Quiz – 268(Mixed GK Topics)

1.Bhagwan Mahaveer Sanctuary is located in which state of India ?
a) Goa
b) Kerala
c) Bihar
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answera) Goa

2.The World Standards Day (WSD) is observed every year on ____.
a) 5th October
b) 4th October
c) 14th October
d) 7th October

Click here to View Answer
Answerc) 14th October

3.Umesh Yadava is associated with which of the following games?
a) Archery
b) Shooting
c) Cricket
d) Discus throw

Click here to View Answer
Answerc) Cricket

4.What is the capital and currency of Czech Republic?
a) Baghdad, Dinar
b) Prague, Koruna
c) Tokyo, Yen
d) Stockholm, Krona

Click here to View Answer
Answerb) Prague, Koruna

5.Who among the following is the author of the book ‘A Book of Light: When a Loved One Has a Different Mind’?
a) Kiran Desai
b) Chetan Bhagat
c) Jerry Pinto
d) Mulk Raj Anand

Click here to View Answer
Answerc) Jerry Pinto

6.What could be the maximum time limit of ‘Zero Hour’?
a) 30 minutes
b) 1 hours
c) 2 hours
d) Indefinite period

Click here to View Answer
Answerb) 1 hours

7.Who has been appointed as the Indian Ambassador to the United States of America?
a) Meera Shankar
b) Nirupama Rao
c) Arun Kumar Singh
d) Navtej Sarna

Click here to View Answer
Answerd) Navtej Sarna

8.Which is the full form of ‘NITI’ in NITI Aayog?
a) National Institution for Transforming India
b) National Institution for Training India
c) New Institute for Transforming India
d) National Integration and Transforming Institute

Click here to View Answer
Answera) National Institution for Transforming India

9.Bob Dylan won Nobel Prize this year in which category?
a) Chemistry
b) Physics
c) Peace
d) Literature

Click here to View Answer
Answerd) Literature

10.Orang national park is in
a) Assam
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answera) Assam

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment