GK Quiz – 267(Mixed GK Topics)

1.Niranjan Mukundan is related to which Sport ?
a) Badminton
b) Shooting
c) Swimming
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer c) Swimming

2.Bhadra Wildlife Sanctuary related to which state ?
a) Assam
b) Karnataka
c) Odisha
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answerb) Karnataka

3.Who among the following has been appointed as the Ambassador of India to the Sweden?
a) Aditya Puri
b) Anita Singh
c) Sweta Thakur
d) Monika Kapil Mohta

Click here to View Answer
Answerd) Monika Kapil Mohta

4.Who has been honored with the prestigious 2016 Sustainable Development Leadership Award (SDLA)?
a) Mukul Sangma
b) Pawan Chamling
c) Sarbananda Sonowal
d) Mamata Banerjee

Click here to View Answer
Answerb) Pawan Chamling,Pawan Chamling is the fifth and incumbent Indian chief minister of Sikkim.

5.What is the capital and currency of Paraguay?
a) Asuncion, Guarani
b) Male, Rufiyaa
c) Baghdad, Dinar
d) Tokyo, Yen

Click here to View Answer
Answera) Asuncion, Guarani

6.World Heart Day has been celebrated on ____ .
a) 25th September
b) 22th September
c) 29th September
d) 30th September

Click here to View Answer
Answer 29th September,

7.Who has won the 2016 Malaysian Grand Prix?
a) Sergio Pérez
b) Kevin Magnussen
c) Daniel Ricciardo
d) Marcus Ericsson

Click here to View Answer
Answerc) Daniel Ricciardo,Australian Daniel Ricciardo has won the 2016 Malaysian Grand Prix held at the Sepang International Circuit in Selangor, Malaysia.

8.The author of the book “India Rising: Fresh Hope, New Fears” ____.
a) Ravi Velloor
b) Arun Shourie
c) Vikram Seth
d) Abul Fazal

Click here to View Answer
Answera) Ravi Velloor

9.who has appointed as the brand ambassador of UP govt. flagship programme “Samajwadi Kisan Beema Yojana”?
a) Nawazuddin Siddiqui
b) Chetan Bhagat
c) Sachin Tendulkar
d) Inder Malhotra

Click here to View Answer
Answera) Nawazuddin Siddiqui

10. India has ranked which spot in the 2016 Global Innovation Index (GII)?
a) 66th
b) 25th
c) 45th
d) 84th

Click here to View Answer
Answera) 66th

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment