GK Quiz – 265(Mixed GK Topics)

1.Who is the author of ‘ Night of Fire’ ?
a) Elie Wiesel
b) Agatha Christie
c) Dan Brown
d) Colin Thubron

Click here to View Answer
Answer d) Colin Thubron

2.Bannerghatta National Park is situated in …………..
a) Assam
b) Kerala
c) Jharkhand
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

3.Where is the festival Aadi Perruku celebrated ?
a) Tamil Nadu
b) Odisha
c) Kerala
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Tamil Nadu

4.Sushila Chanu is related to
a) Tennis
b) Swimming
c) Weighlifting
d) Hockey

Click here to View Answer
Answerd) Hockey,Sushila Chanu Pukhrambam is an Indian field hockey player and is the current captain of Indian national hockey team.

5.International Day of Peace is observed on ________ every year.
a) 16 March
b) 21 September
c) 18 August
d) 15 September

Click here to View Answer
Anwswer b) 21 September,The Day’s theme for 2016 is “The Sustainable Development Goals: Building Blocks for Peace.”

6.Who has been appointed as the new chairman of NASSCOM?
a) C. R. Rao
b) CP Gurnani
c) Raman Roy
d) Krishna Saraswa

Click here to View Answer
Answer b) CP Gurnani

7.Prime Minister Narendra Modi has launched Setu Bharatam Project to make all national highways free of railway crossings by ____.
a) 2020
b) 2022
c) 2019
d) 2018

Click here to View Answer
Answer c) 2019,This project will be implemented by the Union Ministry of Road Transport and Highways.

8.Which of the following mobile company has signed MoU with Haryana government to set up its mobile manufacturing hub?
a) Samsung
b) Gionee
c) LAVA
d) Micromax

Click here to View Answer
Answer b) Gionee

9.The National Mission on Bio-economy has launched in which of the following city of India?
a) Patna
b) Chandigarh
c) Shillong
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer c) Shillong,The National Mission on Bioeconomy has launched in Shillong, Meghalaya by the Institute of Bio-resources and Sustainable Development (IBSD) under the Ministry of Science and Technology.

10.What is India’s rank in the World Economic Forum’s (WEF) 2016-17 Global competitiveness index (GCI)?
a) 2nd
b) 54th
c) 45th
d) 39th

Click here to View Answer
Answer d) 39th,Global Competitiveness Index (GCI) 2016-17, released by the World Economic Forum (WEF).Switzerland, Singapore and the United States remain the three world’s most competitive economies.

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment