GK Quiz – 264(Mixed GK Topics)

1.Mahavir Harina Vanasthali National Park is located in which state of India ?
a) Odisha
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Tripura

Click here to View Answer
Answer b) Telangana

2.The Girls is a 2016 debut novel by who among the following ?
a) Emma Donoghue
b) Emma Healey
c) Emma Cline
d) Emma Hooper

Click here to View Answer
Answer c) Emma Cline

3.Which among the following novel won the 2016 Pulitzer Prize for fiction?
a) The Old Man and the Sea
b) The Road
c) The Sympathizer
d) To Kill a Mockingbird

Click here to View Answer
Answer c) The Sympathizer,The Sympathizer, a debut novel of Vietnamese American professor Viet Thanh Nguyen has won the Pulitzer Prize for fiction.

4.On which date, the International Customs Day is observed?
a) January 26
b) March 25
c) April 27
d) May 30

Click here to View Answer
Answer a) January 26

5.Harike Bird Sanctuary located in which state ?
a) Uttar Pradesh
b) Haryana
c) Punjab
d) J & K

Click here to View Answer
Answer c) Punjab

6.Who formulates the monetary policy in India?
a) SEBI
b) RBI
c) Finance Ministry
d) Planning Committee

Click here to View Answer
Answer b) RBI

7.Nobel Price is given in memory of ______.
a) Allan Nobel
b) Samual Nobel
c) Alfred Nobel
d) Sam Nobel

Click here to View Answer
Answer c) Alfred Nobel

8.Who has won the 2016 Miami Open Men’s singles title?
a) Rafael Nadal
b) Novak Djokovic
c) David Ferrer
d) Kei Nishikori

Click here to View Answer
Answer b) Novak Djokovic,Novak Djokovic (Serbia) has won the 2016 Miami Open Title in the men’s singles category by defeating Kei Nishikori (Japan) by 6-3, 6-3 at Miami, Florida.

9.Shweta Rathore is associated with which sports?
a) Wrestling
b) Boxing
c) Golf
d) Body Building

Click here to View Answer
Answer d) Body Building

10.What is the deadline to achieve all villages electrification under Deendayal Upadhyaya Grameen Jyoti Yojana ?
a) 31st March 2016
b) 2nd October 2016
c) 31st December 2016
d) 31st March 2017

Click here to View Answer
Answer d) 31st March 2017

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment