GK Quiz – 263(Mixed GK Topics)

1.Who among the following state has bagged ‘Best Horticulture State’ award at 9th Agricultural Leadership Summit 2016?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Assam
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer d) Haryana

2.who has been named as the brand ambassador of the Samajwadi Pension Yojana?
a) Inder Malhotra
b) Vidya Balan
c) Chetan Bhagat
d) Sachin Tendulkar

Click here to View Answer
Answer b) Vidya Balan

3.Which among the following river has largest delta in the world?
a) Alaknanda
b) Hugli
c) Mahanadi
d) Ganga

Click here to View Answer
Answerd) Ganga

4.Who among the following has won the men’s 200m gold in the 2016 Rio Olympics?
a) Andre De Grasse
b) Christophe Lemaitre
c) Adam Gemili
d) Usain Bolt

Click here to View Answer
Answerd) Usain Bolt

5.Orang national park is in
a) Assam
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Assam

6.’The 2016 Youth Voters’ Festival held in Which state of India ?
a) Uttarakhand
b) Manipur
c) Nagaland
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Nagaland

7.2018 football World Cup to be held in
a) Russia
b) France
c) Turkey
d) Brazil

Click here to View Answer
Answer a) Russia

8.Indian player Siddharth Parikh is related to
a) Chess
b) Billiards
c) Tennis
d) Golf

Click here to View Answer
Answer b) Billiards

9.The book titled ‘Driven: The Virat Kohli Story’ is written by
a) Virat Kohli
b) Vijay Lokapally
c) Jhumpa Lahiri
d) Ruskin Bond

Click here to View Answer
Answer b) Vijay Lokapally

10.FERA has been replaced with Foreign Exchange Management Act FEMA. What is FERA
a) For Exchange Regulator Accompany
b) Foreign Extra Regulation Act
c) Foreign Exchange Regulation Act
d) Free Exceed Regulation Act

Click here to View Answer
Answer c) Foreign Exchange Regulation Act

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment