GK Quiz – 262(Mixed GK Topics)

1.Which of the following country host the eighth annual summit of BRICS-2016?
a) India
b) Brazil
c) Russia
d) China

Click here to View Answer
Answer a) India

2.“Sahyog-Hyeobleod-2016” is the joint naval exercise between India and ___.
a) Pakistan
b) South Korea
c) Vietnam
d) Malaysia

Click here to View Answer
Answer b) South Korea

3.Indian Railways is the ______ largest employer in the world?
a) Fourth
b) Second
c) Third
d) Fifth

Click here to View Answer
Answer a) Fourth

4.What is the capital and currency of Nigeria?
a) Abuja, Naira
b) Male, Rufiyaa
c) Baghdad, Dinar
d) Tokyo, Yen

Click here to View Answer
Answera) Abuja, Naira

5.The Thol Bird Sanctuary is located in which state of India?
a) Karnataka
b) Haryana
c) Gujarat
d) Bihar

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat

6.Who received the Best Actor award in National Film Fare 2016?
a) Salman Khan
b) Ranveer Singh
c) Amitabh Bachchan
d) Prabhas

Click here to View Answer
Answer c) Amitabh Bachchan. for film ‘Piku’

7.Ramon Magsaysay awards are given in honour of former President of ____.
a) Indonesia
b) Thailand
c) New Zealand
d) Philippines

Click here to View Answer
Answer d) Philippines

8.Kailashahar Airport is located in which state ?
a) Haryana
b) Tripura
c) Karnataka
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) Tripura

9.Dadaji Kondadev Stadium is located in ………….
a) Uttar Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Maharashtra
d) Goa

Click here to View Answer
Answer c) Maharashtra

10.Who among the following has won the 2016 US Open woman’s Singles title?
a) Serena Williams
b) Simona Halep
c) Angelique Kerber
d) Anastasija Sevastova

Click here to View Answer
Answer c) Angelique Kerber,Germany’s Angelique Kerber has defeated Karolina Pliskova (Czech Republic) by 6–3, 4–6, 6–4 to win 2016 US Open Women’s Singles title.

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment