GK Quiz – 260(Mixed GK Topics)

1.India to host the FIFA U-17 world cup in which year ?
a) 2016
b) 2017
c) 2018
d) 2020

Click here to View Answer
Answer b) 2017

2.Jnapith Award has been presented for works in how many languages ?
a) 11
b) 16
c) 14
d) 15

Click here to View Answer
Answer d) 15

3.‘HOW TO BE A BAWSE: A Guide to Surviving Conquering Life’ is authored by ………………
a) Lilly Singh
b) Martha Baillie
c) Lee Henderson
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Lilly Singh

4.Who was honoured with the third Yash Chopra Memorial Award for the year 2016?
a) Amitabh Bachchan
b) Salma Khan
c) Aishwarya Rai
d) Rekha

Click here to View Answer
Answer d) Rekha

5.………………………….. is called the Father of Indian economic reform
a) Indira Gandhi
b) Manmohan Singh
c) Narendra Modi
d) Jawahar Lal Nehru

Click here to View Answer
Answer b) Manmohan Singh

6.The Central Drug Research Institute is located in ……………………….
a) Dhanbad
b) Lucknow
c) Nagpur
d) Pilani

Click here to View Answer
Answer b) Lucknow

7.M.A.Chidambaram Stadium is located at
a) Kolkata
b) Chennai
c) Delhi
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer b) Chennai

8.Rahul Sachdev is related to which sport ?
a) Golf
b) Snooker
c) Shooting
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer b) Snooker,Rahul Sachdev has won the first All India Open Invitational Snooker Championship 2016 held at Aurangabad in Maharashtra.

9.The first e-business News Paper of India is ……………..
a) Indian Express
b) The Hindu
c) Financial Express
d) Time of India

Click here to View Answer
Answer c) Financial Express

10.The Rajiv Gandhi Khel Ratna Award is not awarded in which year ?
a) 1993
b) 1998
c) 2014
d) Both a and c

Click here to View Answer
Answer d) Both a and c
1993 – 1994 and 2013 -14 are the two years there was no nomination for Rajiv Gandhi Khel Ratna Award.

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment