GK Quiz – 259(Mixed GK Topics)

1.“Juba” is the capital city of which country________
a) Somalia
b) South Africa
c) North sudan
d) South sudan

Click here to View Answer
Answerd) South sudan

2.Parambikulam Tiger Reserve is in …………..
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answera) Kerala

3.william jones cup is associated to which of the following games________
a) Cricket
b) Basketball
c) Badminton
d) Chess

Click here to View Answer
Answerb) Basketball

4.World Autism Awareness day is celebrated on_________
a) 2 April
b) 3 April
c) 4 April
d) 5 April

Click here to View Answer
Answera) 2 April

5.Onion Eating festival celebrated in which country________
a) France
b) Itlay
c) Spain
d) Poland

Click here to View Answer
Answerc) Spain

6.2016 Kabbadi world cup held in which stadium of India ?
a) Hydearbad
b) Kochi
c) Ahmedabad
d) Panaji

Click here to View Answer
Answerc) Ahmedabad

7.First small-and medium enterprises (SME) Bank launched by …………
a) RBI
b) HDFC
c) ICICI
d) SBI

Click here to View Answer
Answerb) HDFC

8.Harike Wetland is located in
a) Himachal Pradesh
b) Gujarat
c) Haryana
d) Punjab

Click here to View Answer
Answerd) Punjab

9.Purav Raja is related to which sport ?
a) Tennis
b) Badminton
c) Swimming
d) Cricket

Click here to View Answer
Answera) Tennis

10.2018 football World Cup to be held in
a) Russia
b) France
c) Turkey
d) Brazil

Click here to View Answer
Answera) Russia

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment