GK Quiz – 257(Mixed GK Topics)

1.Atanu Das is associated with which of the following sports?
a) Boxing
b) Cricket
c) Archery
d) Discuss throw

Click here to View Answer
Answerc) Archery

2.Who has been appointed as the President of Microsoft India?
a) Rich Lesser
b) Muhtar Kent
c) Anant Maheshwari
d) Sundar Pichai

Click here to View Answer
Answerc) Anant Maheshwari

3.Who is the author of the book titled “A Kingdom For His Love” ?
a) Arundhati Roy
b) Thomas Hardy
c) Vani Mahesh
d) Chetan Bhagat

Click here to View Answer
Answerc) Vani Mahesh

4.Who has been appointed as the new chairman of Bombay Stock exchange (BSE).
a) Sudhakar Rao
b) Sethurathnam Ravi
c) Prem Kumar
d) S Ramadorai

Click here to View Answer
Answera) Sudhakar Rao

5.Who among the following has been chosen for Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award?
a) Ajitpal Singh
b) Pargat Singh
c) Late Capt. Shankar Laxman
d) Dilip Tirkey

Click here to View Answer
Answerc) Late Capt. Shankar Laxman

6.Which among the following team won the 2016 ICC Cricket Women’s T-20 World Cup?
a) Australia
b) England
c) India
d) West Indies

Click here to View Answer
Answerd) West Indies,West Indies had won their maiden Women’s World T-20 title by defeating reigning champions Australia by 8 wickets at the Eden Gardens in Kolkata.

7.Nuakhai festival is celebrated in which of the following states of India?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Odisha
d) Punjab

Click here to View Answer
Answerc) Odisha

8.The Food and Agriculture Organization (FAO) of UN has declared the year 2016 as the __?
a) International Year of Soils
b) International Year of Family Farming
c) International Year of Quinoa
d) International Year of Pulses

Click here to View Answer
Answerd) International Year of Pulses

9.National Centre for Radio Astrophysics is located in which of the following city?
a) Jaipur
b) Chennai
c) Hyderabad
d) Pune

Click here to View Answer
Answerd) Pune

10.As per Census 2011, which state has lowest female literacy rate in India?
a) Bihar
b) Rajasthan
c) Assam
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answerb) Rajasthan

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment