GK Quiz – 256(Mixed GK Topics)

1.Who has been appointed as the chairman of the BCCI Selection Committee?
a) Jatin Paranjpae
b) Gagan Khoda
c) MSK Prasad
d) Sarandeep Singh

Click here to View Answer
Answerc) MSK Prasad,Former India wicketkeeper M.S.K. Prasad has been appointed as the new chairman of the Board of Control for Cricket in India (BCCI).

2.Who among the following has won the Obaidullah Khan Heritage Cup Hockey Tournament?
a) The Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL)
b) Indian Oil Corporation (IOC)
c) Indian Railways
d) Hindustan Petroleum Corporation Limited (HP)

Click here to View Answer
Answera) The Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL)

3. which of the following instant messaging mobile application has been launched by Google?
a) Netst
b) Hii
c) Allo
d) Emo

Click here to View Answer
Answerc) Allo

4.What is the capital and currency of Sweden?
a) Santiago, Peso
b) Baghdad, Dinar
c) Tokyo, Yen
d) Stockholm, Krona

Click here to View Answer
Answerd) Stockholm, Krona

5.Amalraj Anthony is associated with which sports?
a) Table Tennis
b) Cricket
c) Chess
d) Badminton

Click here to View Answer
Answera) Table Tennis

6.Which of the following parliamentary committee has been constituted to examine merger of budgets?
a) Balwant Rai Mehta Committee
b) Veerappa Moily committee
c) Ashok Chavan committee
d) Sachar Committee

Click here to View Answer
Answerb) Veerappa Moily committee

7.The Raiganj Wildlife Sanctuary is located in which state of India?
a) Karnataka
b) Haryana
c) West Bengal
c) Bihar

Click here to View Answer
Answerc) West Bengal

8.Who is the current Minister of Small Industries and Micro Industries?
a) Smriti Zubin Irani
b) Maneka Gandhi
c) Kalraj Mishra
d) Uma Bharati

Click here to View Answer
Answerc) Kalraj Mishra

9.Which of the following country will host the 19th SAARC Summit this year?
a) Bhutan
b) India
c) Pakistan
d) Afghanistan

Click here to View Answer
Answerc) Pakistan

10.Which of the following day, World Press Freedom Day is observed?
a) 21st May
b) 3rd April
c) 5th May
d) 3rd May

Click here to View Answer
Answerd) 3rd May

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment