GK Quiz – 253(Mixed GK Topics)

1.Banking sector comes under which of the following sector?
a) Agriculture Sector
b) Rural Sector
c) Service Sector
d) Finance Sector

Click here to View Answer
Answer c) Service Sector

2.Kalesar National Park situated in which state________
a) Rajasthan
b) Bihar
c) Haryana
d) Goa

Click here to View Answer
Answer c) Haryana

3.World Television Day is celebrated on_________
a) 27 December
b) 21 October
c) 20 September
d) 21 November

Click here to View Answer
Answer d) 21 November

4.Basin reserve,Wellington stadium is situated in which of the following country________
a) West Indies
b) Pakistan
c) New Zealand
d) South Africa

Click here to View Answer
Answer c) New Zealand

5.Who was the first Indian to be President of UN General Assembly__________
a) Mrs. Vijay Lakshmi Pandit
b) Ramesh Bhandari
c) Natwar Singh
d) Krishna Menon

Click here to View Answer
Answer a) Mrs. Vijay Lakshmi Pandit

6.“Nassau” is the capital city of which country________
a) The Bahamas
b) Bahrain
c) Armenia
d) Syria

Click here to View Answer
Answer a) The Bahamas

7.autobiography of M.C marry com_________
a) Unbreakable
b) undisputed Truth
c) The Race of my life
d) Golden girl

Click here to View Answer
Answer a) Unbreakable

8.What is the name Norway’s of parliament_________
a) Riksdag
b) Storting
c) Khurat
d) Sejin

Click here to View Answer
Answer b) Storting

9.Potato Festival celebrated in which country________
a) Canada
b) Sweden
c) Japan
d) Singapore

Click here to View Answer
Answer b) Sweden

10.Headquarter of UNCTAD (United Nations Conferenceon Trade & Development) is located at _________
a) Washington DC
b) Geneva
c) New York
d) Jeddah

Click here to View Answer
Answer b) Geneva

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment