GK Quiz – 252(Mixed GK Topics)

1.In which state Udayamarthandapuram Bird Sanctuary is located ?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Bihar

Click here to View Answer
Answera) Tamil Nadu

2.Arma konda mountain peak located is in which indian state of India ?
a) Andhra Pradesh
b) Bihar
c) Madhya Pradesh
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answera) Andhra Pradesh

3.Who is the author of ‘Two Years, Eight Months And Twenty Eight Days ‘?
a) Sathya Saran
b) Amartya sen
c) Sakshi Salve
d) Salman Rushdie

Click here to View Answer
Answerd) Salman Rushdie

4.SuperSport Park (formerly Centurion Park), Centurion, Gauteng Stadium is situated in which of the following country_________
a) India
b) New Zealand
c) South Africa
d) England

Click here to View Answer
Answerc) South Africa

5.What is the name of Iran’s parliament_________
a) Congress
b) Khurat
c) States genaral
d) Majlis

Click here to View Answer
Answerd) Majlis

6.Universal Children’s day is celebrated on_________
a) 20 October
b) 20 November
c) 20 September
d) 20 December

Click here to View Answer
Answerb) 20 November

7.Orange Festival celebrated in which country_______
a) Switzerland
b) China
c) Russia
d) Poland

Click here to View Answer
Answerd) Poland

8.Who is the present Chairman of Securities and Exchange Board of India (SEBI)_______
a) Upendra Kumar Sinha
b) Ashok Kumar Mathur
c) T.S vijayan
d) Urjit Patel

Click here to View Answer
Answera) Upendra Kumar Sinha

9.Which of the following is the classical dance of Andhra Pradesh___________
a) Bihu
b) Bharat Natyam
c) Kathak
d) Kuchipudi

Click here to View Answer
Answerd) Kuchipudi

10.Konark Sun Temple located at_________
a) Belur, Howrah, West Bengal
b) Jammu and Kashmir
c) Chittor, Andhra Pradesh
d) Konark, Odisha

Click here to View Answer
Answerd) Konark, Odisha

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment