GK Quiz – 251(Mixed GK Topics)

1. The highest waterfall of the world is …?
a) Jog Falls
b) Angel
c) Ribbon
d) Gavarine

Click here to View Answer
Answerb) Angel, World’s Highest Waterfall. Angel Falls (Salto Ángel) in Venezuela is the highest waterfall in the world. The falls are 3230 feet in height,

2. Where is the Indian Forest Research Institute located?
a) Lucknow
b) Bangalore
c) Dehradun
d) Dispur

Click here to View Answer
Answerc) Dehradun

3.The smallest Union Territory is …..?
a) Andaman & Nicobar Islands
b) Pondicherry
c) Daman and Diu
d) Lakshadweep

Click here to View Answer
Answerd) Lakshadweep

4. For Rajya Sabha, how many members are nominated by President?
(a) 7
(b) 10
(c) 12
(d) 15

Click here to View Answer
Answer(c) 12,
Under article 80 of the Constitution, the Council of States (Rajya Sabha) is composed of not more than 250 members, of whom 12 are nominated by the President of India from amongst persons who have special knowledge or practical experience in respect of such matters as literature, science, art and social service.

5. Which is the India’s largest and the oldest museum?
a) Allahabad Museum
b) National Museum, New Delhi
c) Indian Museum, Kolkata
d) Salar Jung Museum, Hyderabad

Click here to View Answer
Answerc) Indian Museum, Kolkat

6.Where was the headquarters of European Union located?
a) Brussels
b) Paris
c) London
d) Rome

Click here to View Answer
Answera) Brussels

7.Name the State where density of population is the lowest
a) Mizoram
b) Sikkim
c) Arunachal Pradesh
d) Goa

Click here to View Answer
Answerc) Arunachal Pradesh,While the National Capital Region area of Delhi possesses the highest of the population density 2011 among the states of India having a statistics of 11,297 per square kilometre, the state of Arunachal Pradesh has the lowest record of population density having just 17 per square kilometre.

8.Oscar Awards are conferred annually by…?
a) Academy of Motion Pictures, arts and sciences, USA
b) Government of United States
c) Hollywood Foreign Press Association
d) Only (a) and (b)

Click here to View Answer
Answera) Academy of Motion Pictures, arts and sciences, USA

9. Garampani sanctuary is located at…..?
a) Junagarh, Gujarat
b) Diphu, Assam
c) Kohima, Nagaland
d) Gangtok, Sikkim

Click here to View Answer
Answerb) Diphu, Assam

10.Syndicate Bank is one of the oldest and major commercial banks of India. What is the tagline of Syndicate Bank?
a) A tradition of trust
b) India’s International Bank
c) Relationships beyond Banking
d) Your faithful and Friendly Financial Partner

Click here to View Answer
Answerd) Your faithful and Friendly Financial Partner

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment