GK Quiz – 247(Mixed GK Topics)

1.Gundla Brahmeswaram Wildlife Sanctuary is located at________
a) Tamil Nadu
b) West Bangal
c) Andhra Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer c)Andhra Pradesh

2.What is the fdi limit in public sector banks________
a) 20
b) 26
c) 51
d) 49

Click here to View Answer
Answer d)49

3.Mouling National Park situated in which state________
a) Gujarat
b) Arunachal Pradesh
c) Jammu and Kashmir
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b)Arunachal Pradesh

4.Baltic Herring celebrated in which country________
a) Helsinki, Finland (held in October)
b) Melbourne, Australia (held in February–March)
c) London, UK (held in December)
d) Harbor Park, Rockland, Maine, USA (held in July–August)

Click here to View Answer
Answer a)Helsinki, Finland (held in October)
 
5.Országgyűlés is the parliamentary name of which country________
a) South Korea
b) Syria
c) Kuwait
d) Hungary
Click here to View Answer
Answer d)Hungary

6.‘Your Right Partner’ is which bank’s tagline______
a) HSBC
b) Bank of America
c) CITI Bank
d) Standard Chartered Bank

Click here to View Answer
Answer d)Standard Chartered Bank

7.Who is the present Chairman of Union Public Service Commission______.
a) Ved Praksah
b) Deepak Gupta
c) Pradeep Kumar
d) Alka Sirohi

Click here to View Answer
Answer d)Alka Sirohi

8.“Port of Spain” is the capital city of which country________
a) Trinidad and Tobago
b) Togo
c) Thailand
d) Tanzania

Click here to View Answer
Answer a) Trinidad and Tobago

9.Air force day is celebrated on_______
a) October 8
b) October 9
c) November 10
d) November 11

Click here to View Answer
Answer a)October 8

10.autobiography of L.K Adwani________
a) my country my life
b) One life is not enough
c) A long walk to freedom
d) undisputed Truth

Click here to View Answer
Answer a)  my country my life

 

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment