GK Quiz – 248(Mixed GK Topics)

1.What is the name U.S.A.’s (United states) of parliament_________
a) National Peoples,Congress
b) Congress (Lower House-house of Representatives& Upper house-Senate)
c) Federal Assembly
d) Parliament(National Assembly and Senate)

Click here to View Answer
Answerb) Congress (Lower House-house of Representatives& Upper house-Senate)

2.Headquarter of Transparency International is located at __________
a) Vienna
b) Brussels
c) Washington DC
d) Berlin

Click here to View Answer
Answerd) Berlin, Germany

3.Who is the Attorney General of India______
a) Mukul Rohatgi
b) Subrahmanyam Jaishankar
c) Ratan P Watal
d) Anoop Mishra

Click here to View Answer
Answera) Mukul Rohatgi

4.Which of the following is the Folk dance of Odissa and Andhra Pradesh ___________
a) Lavani
b) Changu
c) Garba
d) Dumhal

Click here to View Answer
Answerb) Changu

5.The present Lok Sabha is the_________
a) 13th Lok Sabha
b) 14th Lok Sabha
c) 15th Lok Sabha
d) 16th Lok Sabha

Click here to View Answer
Answerd) 16th Lok Sabha

6.Who among the following is the recipient of the first Rajiv Gandhi sadhbhavana Award__________
a) Lata Mangeshkar
b) Mother Teresa
c) Pt.Ravi Shankar
d) Sunil Dutt

Click here to View Answer
Answerb) Mother Teresa

7.‘Where service is a way of life’ is which bank’s tagline______
a) Bank of India
b) Punjab and Sind bank
c) Punjab national bank
d) United Bank of India

Click here to View Answer
Answerb) Punjab and Sind bank

8.Vegetarian Festival is celebrated in__________
a) Bhutan
b) Thailand
c) Srilanka
d) Nepal

Click here to View Answer
Answerb) Thailand

9.Which among the following is not located in Andaman & Nicobar island________
a) Mahatma Gandhi Marine National Park
b) Campbell Bay National Park
c) Guindy National Park
d) Galathea National Park

Click here to View Answer
Answerc) Guindy National Park

10.Allwyn Asia Cup is associated with the game of_______
a) Badminton
b) Hockey
c) Cricket
d) Football

Click here to View Answer
Answerb) Hockey

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment