GK Quiz – 245(Mixed GK Topics)

1.Headquarters of International Civil Aviation Organization.
a) Brussels, Belgium
b) Montreal, Canada
c) New York, USA
d) Abu Dhabi, UAE

Click here to View Answer
Answer b)Montreal,Canada

2.Sirohi National Park is situated in
a) Nagaland
b) Assam
c) Manipur
d) Mizoram

Click here to View Answer
Answer c) Manipur

3.Which city is known as the city of castles?
a) Jaipur
b) Kolkata
c) Hyderabad
d) Darjeeling

Click here to View Answer
Answer b) Kolkata

4. where is the head office of International Finance Corporation ?
a) Beijing, China
b) Paris, France
c) Washington, D.C, united states
d) London, United Kingdom

Click here to View Answer
Answer c) Washington, D.C, united states

5.Duma & Federal Council is the parliament of which of the following country ?
a) Russia
b) Singapore
c) Germany
d) Scotland

Click here to View Answer
Answer a)Russia

6.What is the theme of Environment day 2016 ?
a) Go Wild For Life.
b) Seven Billion Dreams
c) Thank you for saving my life
d) Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care

Click here to View Answer
Answer a) Go Wild For Life.World Environment Day (WED) is observed every year on 5 June.

7.Which of the following is largest credit agency in India ?
a) ONICRA
b) CRISIL
c) SMERA
d) CARE

Click here to View Answer
Answer b) CRISIL,CRISIL Full Form is Credit Rating Information Services of India Limited.

8.What is the sensex of German stock exchange ?
a) STI( Straits Times Index)
b) Composite Index
c) DAX (deutscher aktien index)
d) Nikkei

Click here to View Answer
Answer c) DAX (deutscher aktien index)

9.Present Governor of Kerala is
a) Vajubhai Vala
b) E.S.L. Narasimhan
c) K. Rosaiah
d) P. Sathasivam

Click here to View Answer
Answer d) P.Sathasivam

10.Mehrangarh Fort is situated in
a) Kerala
b) Rajasthan
c) Himachal Pradesh
d) Orissa

Click here to View Answer
Answer b) Rajasthan

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment