GK Quiz – 244(Mixed GK Topics)

GK Quiz

1. International Photography Day is observed on ________ every year.
a) 24 August
b) 18 September
c) 18 January
d) 19 August

Click here to View Answer
Answer d) 19 August

2. Headquarters of BNP Paribas Bank is in
a) Brussels
b) New York
c) London
d) Paris

Click here to View Answer
Answer d) Paris

3.Headquarters of United Nations Institute for Training and Research is in
a) Geneva
b) Washington D.C
c) Rome
d) Vienna

Click here to View Answer
Answer a) Geneva. (Switzerland)Executive Director:Nikhil Seth

4. Who is the CEO of Indian Bank?
a) V.G. Mathew
b) Arun Tiwari
c) Mahesh Kumar Jain
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer c) Mahesh Kumar Jain

5.Banihal Pass is situated in
a) Maharashtra
b) Arunachal Pradesh
c) Uttarakhand
d) Jammu and Kashmir

Click here to View Answer
Answer d) Jammu and Kashmir

6.According to 2011 census, which of the following states has highest density in India?
a) Arunachal Pradesh
b) Bihar
c) Uttar Pradesh
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer b) Bihar

7.Srirangapatnam port is situated in
a) Karnataka
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Karnataka

8. Yuva Bharati Krirangan stadium is situated in
a) Mohali
b) Gangtok
c) Kolkata
d) Vadodara

Click here to View Answer
Answer c) Kolkata

9. Where was the first Headquarters of Reserve Bank of India (RBI) _________
a) Delhi
b) Chenni
c) Kolkata
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Kolkata

10. The Sunderbans Wildlife Sanctuary is located at_________
a) Karnataka
b) Uttrakhand
c) West Bengal
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) West Bengal

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment