English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 151

1. A person who can appreciate art,music etc.
a) Connoisseur
b) epicure
c) gourmet
d) cosmopolitan

Click here to View Answer
Answer d) cosmopolitan

2. Two words different in spelling and meaning but pronounced alike
a) homophones
b) Homonyms
c) homographs
d) Synonyms

Click here to View Answer
Answer b) Homonyms

3. An abnormal fear of high places
a) hydrophobia
b) claustrophobia
c) aerophobia
c) acrophobia

Click here to View Answer
Answer c) acrophobia

4. The belief that nothing can known about god
a) Agnosticism
b) Theism
c) A theism
d) Henotheism

Click here to View Answer
Answer a) Agnosticism

5. Animals living on land and in water
a) Ambiguous
b) Amphibian
c) Amorphous
d) Ambivalent

Click here to View Answer
Answer b) Amphibian

6. A person who is bad in spellings.
a) Cacographist
b) Almanac
c) Calligraphist
d) Ambidextrous

Click here to View Answer
Answer a) Cacographist

7. The use of more words than are needed to express an idea.
a) vapid
b) plectrum
c) Pleonasm
d) plosive

Click here to View Answer
Answer c) Pleonasm

8. The state of being unmarried.
a) Celibacy
b) exotic
c) monogamy
d) samba

Click here to View Answer
Answer a) Celibacy

9. Something that is extremely unpleasant.
a) Copious
b) porous
c) odious
d) extraneous

Click here to View Answer
Answer c) odious

10. To make something shorter.
a) Slight
b) aplenty
c) salver
d) truncate

Click here to View Answer
Answer d) truncate

Leave a Comment