GK Quiz – 243(Mixed GK Topics)

1.Currency of Vietnam is
a) dong
b) kip
c) kuna
d) gourde

Click here to View Answer
Answer-a)dong,Capital:Hanoi

2.Vembanad Lake is situated in
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Kerala
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer-c)Kerala

3.Which of the following cities is known as the Land of Rising Sun?
a) Dispur
b) Itanagar
c) Siliguri
d) Tezpur

Click here to View Answer
Answer-b)Itanagar

4.According to the 2011 Census, which state has the most literate district in India?
a) Mizoram
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer-a)Mizoram

5.International Day of Democracy is observed on ________ every year.
a) 16 September
b) 7 August
c) 18 October
d) 15 September

Click here to View Answer
Answer-d)15 September

6.Barkatullah Khan Stadium is situated in
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Jammu and Kashmir
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer-b)Rajasthan

7.Vijayawada is situated on the banks of river
a) Panchaganga
b) Mahanadi
c) Krishna
d) Godavri

Click here to View Answer
Answer-c)Krishna

8.Kempty Falls is in
a) Arunachal Pradesh
b) Uttarakhand
c) Uttar Pradesh
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer-b)Uttarakhand

9.Golconda Fort is situated in
a) Bengaluru
b) Kangra
c) Hyderabad
d) Jodhpur

Click here to View Answer
Answer-c)Hyderabad

10.Who is the current Governor of Manipur?
a) SC Jamir
b) Padmanabha Achary
c) Najma A. Heptulla
d) V. Shanmuganthan

Click here to View Answer
Answer-c)Najma A. Heptulla

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment