GK Quiz – 241(Mixed GK Topics)

1. Headquarter of Union bank of India________
a) Kolkata
b) Chennai
c) Delhi
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai

2. Who is the author of “inspiring thoughts”__________
a) Amitabh ghosh
b) APJ Abdul Kalam
c) Manav Gupta
d) R Narasimha

Click here to View Answer
Answer b) APJ Abdul Kalam

3. What is the name of the central bank of the Australia_________
a) Reserve Bank of New Zealand & Museum
b) AMP Bank Limited
c) The Reserve Bank of Australia (RBA)
d) Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ)

Click here to View Answer
Answer c) The Reserve Bank of Australia (RBA)

4. The term, Push Shot is associated with which of the following games________
a) Cricket
b) Hockey
c) Football
d) badminton

Click here to View Answer
Answer d) badminton

5. Corporate office of CREDIT ANALYSIS & RESEARCH LTD. (CARE)__________
a) Mumbai, Maharashtra
b) Pune, Maharashtra
c) Gurgaon, Haryana
d) New delhi

Click here to View Answer
Answer a) Mumbai, Maharashtra

6. The name yuki bhambri is associated with________
a) Tennis
b) badminton
c) Athletics
d) Weight Lifting

Click here to View Answer
Answer a) Tennis

7. Autobiography of Yuvraj Singh_________
a) Unbreakable
b) Playing to win
c) Playing it my way
d) The test Of my life

Click here to View Answer
Answer d) The test Of my life

8. Headquarter of Bhartiya Mahila Bank is ________
a) Kolkata
b) Chennai
c) Mumbai
d) New-delhi

Click here to View Answer
Answer d) New-delhi

9. Which of the following country is not a member of ASEAN?
a) Malaysia
b) Cambodia
c) India
d) Laos

Click here to View Answer
Answer c) India.
ASEAN Membership: 10 States — Brunei Darussalam, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Philippines, Singapore, Thailand, and Vietnam.

10.Where is the head quarter of Amnesty International __________
a) Paris, France
b) London, UK
c) Vienna, Austria
d) New york, US

Click here to View Answer
Answer b) London, UK
President Of Amnesty International–Salil Shetty

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment