GK Quiz – 240 (Mixed GK Topics)

1.The Gabba, Brisbane, Queensland Stadium is situated in which of the following country_________
a) India
b) Pakistan
c) South Africa
d) Australia

Click here to View Answer
Answer- d) Australia

2. Who is the present Speaker of the Lok Sabha______
a) Meneka Gandhi
b) Uma Bharati
c) Sumitra Mahajan
d) Sushma Swaraj

Click here to View Answer
Answer- c) Sumitra Mahajan

3.Who is president of asian development bank_________
a) Takehiko Nakao
b) Muhamad Noor
c) Donald Kaberuka
d) Sepp Blatter

Click here to View Answer
Answer- a) Takehiko Nakao(japan) Headquarters: Mandaluyong, Philippines

4.Who is the Finance Secretary_______
a) Mukul Rohatgi
b) Subrahmanyam Jaishankar
c) Ratan P Watal
d) Ashok Lavasa

Click here to View Answer
Answer- d)Ashok Lavasa, Ashok Lavasa is current Finance Secretary who replaced Ratan p Watal.

5.“Kigali” is the capital city of which country________
a) Russia
b) Saint Vincent and the Grenadines
c) Saint Lucia
d) Rwanda

Click here to View Answer
Answer- d) Rwanda

6.Who is the Permanent Representative of India to the United Nations______
a) Ved Praksah
b) Syed Akbaruddin
c) Pradeep Kumar
d) Tapan Mishra

Click here to View Answer
Answer- b) Syed Akbaruddin

7.Nelapattu Bird Sanctuary is in which state
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Bihar
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer- a) Andhra Pradesh

8.38th parallel is the boundary line between_________
a) Germany and France
b) Canada and USA
c) North Korea and South Korea
d) India and Pakistan

Click here to View Answer
Answer- c) North Korea and South Korea

9.Rohinton CUP is associated with the game of________
a) Basketball
b) Football
c) Cricket
d) Hockey

Click here to View Answer
Answer- c) Cricket

10.andy murray is related to which game_______
a) Tennis
b) Badminton
c) Golf
d) Chess

Click here to View Answer
Answer- a) Tennis
Nationality: British

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment