GK QUIZ

GK Quiz – 239 (Mixed GK Topics)

1. Which country will conduct World‟s first Zika vaccine test on humans?
a) Canada
b) USA
c) Russia
d) Japan

Click here to View Answer
Answer a) Canada. Currency: Canadian dollar; Prime minister: Justin Trudeau

2. Which country will host the 2024 summer Olympic Games________?
a) London, United Kingdom
b) Beijing, China
c) Los Angeles, United states
d) Tokyo, Japan

Click here to View Answer
Answer c) Los Angeles, United states

3. Where is the Head Quarter of United Nations Education Scientific & Cultural Organisation (UNESCO) _______
a) Paris, France
b) Vienna, Austria
c) New York, US
d) Geneva, Switzerland

Click here to View Answer
Answer a) Paris, France

4. Social Justice and Empowerment minister of India at present_______
a) Thaawar Chand Gehlot
b) Smriti Irani
c) Arun jately
d) JP Nadda

Click here to View Answer
Answer a) Thaawar Chand Gehlot. He is a Rajya Sabha MP from Madhya Pradesh. He represented the Shajapur constituency of Madhya Pradesh.

5. Gundla Brahmeswaram Wildlife Sanctuary is located at________
a) Tamil Nadu
b) West Bengal
c) Andhra Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer c) Andhra Pradesh

6. What is the name of Japan’s parliament _________
a) Folketing
b) Supreme Soviet
c) Diet
d Parliament

Click here to View Answer
Answer- c) Diet

7. What is the rate of growth of population of India according to 2011 census __________
a) 17.65
b) 17.66
c) 17.64
d) 17.60

Click here to View Answer
Answer c) 17.64

8. William Jones cup is associated to which of the following games________
a) Cricket
b) Basketball
c) Badminton
d) Chess

Click here to View Answer
Answer b) Basketball

9. World Sparrow Day/Happiness Day is celebrated on_________
a) 20 March
b) 21 March
c) 22 March
d) 23 March

Click here to View Answer
Answer a) 20 March

10. Which of the following is the Folk dance of Kashmir ___________
a) Ghoomar
b) Gair
c) Karagam
d) Dumhal

Click here to View Answer
Answer d) Dumhal

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment