GK Quiz – 236 (Mixed GK Topics)

GK Quiz – Practice More Quizzes!!!

1. What is the capital of Andaman and Nicobar Islands_______
a) Chandigarh
b) Silvassa
c) Daman
d) Port Blair

Click here to View Answer
Answer d) Port Blair

2. Where is the headquarter of united nations conference on trade and development (UNCTAD) ______
a) Paris
b) London
c) New york
d) Geneva

Click here to View Answer
Answer d) Geneva

3. South Button National Park is located in which of the following State________
a) Andaman Nicobar
b) Madhaya pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer a) Andaman Nicobar

4. Kempegowda International Airport is situated in which of the following city________
a) Bengaluru
b) Mangalore
c) Kochin
d) Guwahati

Click here to View Answer
Answer a) Bengaluru

5. Currency of Lithuania _______
a) Kwacha
b) Euro
c) Lari
d) Dinar

Click here to View Answer
Answer b) Euro. Capital: Vilnius

6. National Institute of Ocean Technology located at which city_______
a) Hyderabad
b) Mumbai
c) Chennai
d) Lucknow

Click here to View Answer
Answer c) Chennai

7. 100% Banking District in INDIA_______
a) Palakkad (kerala)
b) Serechhip (Mizoram)
c) Thane (Mumbai)
d) Baghmara, Meghalaya

Click here to View Answer
Answer a) Palakkad (Kerala)

8. National Institute of Oceanography located at which city______
a) Patna
b) Delhi
c) Dona Paula, Goa
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Dona Paula, Goa

9. Vachaspati samman is given in the field of_______
a) Sports
b) Agriculture
c) Literature
d) Sanskrit Literature

Click here to View Answer
Answer d) Sanskrit Literature

10. World Hepatitis Day is celebrated on_______
a) 28 August
b) 13 july
c) 28 July
d) 30 September

Click here to View Answer
Answer c) 28 July. Theme 2016: Prevent Hepatitis: It’s up to you.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment