GK Quiz – 233 (Mixed GK)

GK QUIZ

1. What is the FDI limit in Telecom?
a) 100%
b) 51%
c) 49%
d) 26%

Click here to view Answer
Answer a) 100%

2. Jnanpith Award has been presented for works in how many languages?
a) 11
b) 15
c) 18
d) 20

Click here to view Answer
Answer b) 15

3. Maharana Pratap International Airport is situated at
a) Lucknow
b) Udaipur
c) Bhopal
d) Mumbai

Click here to view Answer
Answer b) Udaipur

4. Currency of Libya is
a) Dirham
b) Loti
c) pound
d) Dinar

Click here to view Answer
Answer d) Dinar

5. Who is the current Chief Minister of Chhattisgarh?
a) Raghubar Das
b) Balramji Das Tandon
c) Ram Naik
d) Raman Singh

Click here to view Answer
Answer d) Raman Singh

6. Pin Valley National Park is situated in the state
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Madhya Pradesh
d) Himachal Pradesh

Click here to view Answer
Answer d) Himachal Pradesh

7. Headquarters of “United Nations Environment Programme” is in?
a) Madrid, Spain
b) Nairobi, Kenya
c) Rome, Italy
d) Vienna, Austria

Click here to view Answer
Answer b) Nairobi, Kenya

8. Mahakaleshwar Temple is situated in?
a) Kerala
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Orissa

Click here to view Answer
Answer c) Madhya Pradesh

9. According to the 2011 Census, what is the density of population in India?
a) 282 sq. km
b) 324 sq. km
c) 382 sq. km
d) 265 sq. km

Click here to view Answer
Answer c) 382 sq. km

10. Nahar Singh stadium is situated in
a) Uttar Pradesh
b) Himachal Pradesh
c) Haryana
d) Bihar

Click here to view Answer
Answer c) Haryana

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment