GK Quiz – 232 (Mixed GK)

GK Quiz on Mixed Topics

1. Open Market Operations means sales and purchase of
a) Bonds
b) Services
c) Gold
d) Properties

Click here to see Answer
Answer a) Bonds.

2. The Hirakud Project is associated with
a) River Ganga
b) River Tapti
c) River Godavari
d) River Mahanadhi

Click here to see Answer
Answer d) River Mahanadhi.

3. Which of the following refers o the Cooperative Societies in Indian Constitution?
a) Part VIII
b) Part VIII A
c) Part IX
d) Part IX B

Click here to see Answer
Answer d) Part IX B.

4. Which of the following tax is collected by Panchayats?
a) Luxury Tax
b) Sales Tax
c) House Tax
d) Land Revenue

Click here to see Answer
Answer c) House Tax.

5. The famous book “Planned Economy for India” was written by
a) Raghuram Rajan
b) M Visvesvarya
c) Man Mohan Singh
d) Arun Jaitely

Click here to see Answer
Answer b) M Visvesvarya.

6. India is not a member of
a) Common Wealth
b) ASEAN
c) UNO
d) G-15

Click here to see Answer
Answer b) ASEAN.

7. _________ is called “Gold Fibre Crop”?
a) Cotton
b) Jute
c) Wheat
d) Mango

Click here to see Answer
Answer b) Jute.

8. Pink Revolution is associated with
a) Pigs
b) Oil Seeds
c) Egg
d) Prawn

Click here to see Answer
Answer d) Prawn.

9. The Poochampad Project is associated with
a) River Cauvery
b) River Narmada
c) River Godavari
d) River Kosi

Click here to see Answer
Answer c) River Godavari.

10. The Headquarters of International Finance Corporation is at
a) Tokyo
b) Beijing
c) London
d) Washington DC

Click here to see Answer
Answer d) Washington DC..

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment