GK Quiz – 221 (Physics)

GK Quiz on Physics

1. Capacity of doing work by a body is called its _____________
a) Force
b) Speed
c) Power
d) Energy

Click here to View Answer
Answer d) Energy.

2. Every body attracts other body by a force called force of _________________
a) Speed
b) Energy
c) Gravitation
d) Power

Click here to View Answer
Answer c) Gravitation.

3. ___________________ is defined as force acting normally on unit area of the surface.
a) Work
b) Pressure
c) Energy
d) Power

Click here to View Answer
Answer b) Pressure.

4. ______________ is a disturbance which propagates energy from one place to the other without the transport of matter.
a) Speed
b) Work
c) Vibration
d) Wave

Click here to View Answer
Answer d) Wave.

5. The capacity of doing work developed in a body due to its position or configuration is called _______________
a) Potential Energy
b) Power Energy
c) Solar Energy
d) Kinetic Energy

Click here to View Answer
Answer a) Potential Energy.

6. The process by which a substance is changed from liquid state to vapour state is called ________________
a) Freezing
b) Fushion
c) Vapourisation
d) Boiling

Click here to View Answer
Answer c) Vapourisation.

7. ___________ is that form of energy which flows from one body to another body due to difference is temperature between the bodies.
a) Cold
b) Heat
c) Power
d) Waves

Click here to View Answer
Answer b) Heat.

8. The amount of heat required to change the state of unit mass of substance at constant temperature is called ________________
a) Latent Heat
b) Liquid Heat
c) Power Heat
d) Force Heat

Click here to View Answer
Answer a) Latent Heat.

9. Energy possessed by a body due to its motion is called _____________________
a) Potential Energy
b) Power Energy
c) Solar Energy
d) Kinetic Energy

Click here to View Answer
Answer d) Kinetic Energy.

10. _________________ is defined as the maximum displacement of the vibrating particle on either side from the equilibrium position.
a) Amplitude
b) Wave length
c) Vibration
d) Frequency

Click here to View Answer
Answer a) Amplitude.

About the author

mohamed

Leave a Comment