GK Quiz – 216 (Abbreviations)

GK Quiz on Abbreviations

1. Expand HCF .
a) Highest Capital Factor
b) Highest Common Factor
c) Heavy Common Factor
d) Highest Common Food

Click here to View Answer
Answer b) Highest Common Factor.

2. Expand HYVS .
a) High Yield Variety Seeds
b) Heavy Yield Variety Seeds
c) High Yield Variety Steel
d) High Yield Value Seeds

Click here to View Answer
Answer a) High Yield Variety Seeds.

3. Expand ISBN .
a) International Service Book Number
b) International Standard Bond Number
c) Indian Standard Book Number
d) International Standard Book Number

Click here to View Answer
Answer d) International Standard Book Number.

4. Expand LMG .
a) Load Machine Gun
b) Light Multi Gun
c) Light Machine Gun
d) Liquefied Machine Gun

Click here to View Answer
Answer c) Light Machine Gun.

5. Expand MRTS .
a) Mass Rapid Transport System
b) Machine Rapid Transport System
c) Mass Resource Transport System
d) Mass Rapid Television System

Click here to View Answer
Answer a) Mass Rapid Transport System.

6. Expand NATO .
a) National Atlantic Treaty Organisation
b) North Atlantic Treaty Organisation
c) North Associated Treaty Organisation
d) North Atlantic Trading Organisation

Click here to View Answer
Answer b) North Atlantic Treaty Organisation.

7. Expand NCB .
a) Nuclear Control Bureau
b) Narcotics Control Board
c) Narcotics Control Bureau
d) National Control Bureau

Click here to View Answer
Answer c) Narcotics Control Bureau.

8. Expand NCW .
a) National Commission for Work
b) National Council for Women
c) National Committee for Women
d) National Commission for Women

Click here to View Answer
Answer d) National Commission for Women.

9. Expand NSA .
a) National Service Act
b) National Security Act
c) North Security Act
d) National Security Allowance

Click here to View Answer
Answer b) National Security Act.

10. Expand NSG .
a) Nuclear Supplies Group
b) National Supplies Group
c) Nuclear Security Group
d) Nuclear Society Group

Click here to View Answer
Answer a) Nuclear Supplies Group.

About the author

mohamed

Leave a Comment