GK Quiz – 207 (Branches of Science)

GK Quiz on Branches of Science

1. Study of flowers is called ___________________
a) Cytology
b) Apiculture
c) Anthology
d) Cryogenics

Click here to View Answer
Answer c) Anthology.

2. Study of heavenly objects is called ___________________
a) Anthology
b) Aeronautics
c) Apiculture
d) Astronomy

Click here to View Answer
Answer d) Astronomy.

3. Study of heart is called ___________________
a) Cardiology
b) Neurology
c) Pedology
d) Pathology

Click here to View Answer
Answer a) Cardiology.

4. Study of hereditory behaviour is called ___________________
a) Cryogenics
b) Genetics
c) Aeronautics
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Genetics.

5. Study of cells is called ___________________
a) Cytology
b) Cardiology
c) Physiology
d) Pedology

Click here to View Answer
Answer a) Cytology.

6. Study of different kind of fishes is called ___________________
a) Apiculture
b) Floriculture
c) Pisciculture
d) Anthology

Click here to View Answer
Answer c) Pisciculture.

7. Study of origin of life on the earth is called ___________________
a) Neurology
b) Evolution
c) Physiology
d) Genetics

Click here to View Answer
Answer b) Evolution.

8. Study of muscles is called ___________________
a) Physiology
b) Pathology
c) Myology
d) Cytology

Click here to View Answer
Answer c) Myology.

9. Science of classification of organisms is called ___________________
a) Evolution
b) Taxonomy
c) Apiculture
d) Obstetrics

Click here to View Answer
Answer b) Taxonomy.

10. Study of functions of various part of organism is called ___________________
a) Physiology
b) Cardiology
c) Anthology
d) Physiology

Click here to View Answer
Answer d) Physiology.

About the author

mohamed

Leave a Comment