GK Quiz – 205 (Abbreviations)

GK Quiz On Abbreviations

1. Expand ABM .
a) Anti Ballistic Machine
b) Army Ballistic Machine
c) Army Ballistic Missile
d) Anti Ballistic Missile

Click here to View Answer
Answer d) Anti Ballistic Missile.

2. Expand ASC .
a) Army Service Corps
b) Airport Service Corps
c) Army Social Cart
d) Atomic Service Corps

Click here to View Answer
Answer a) Army Service Corps.

3. Expand BSF .
a) Bombay Security Force
b) Business Security Force
c) Border Security Force
d) Board Security Force

Click here to View Answer
Answer c) Border Security Force.

4. Expand CAG .
a) Chief of Auditor General
b) Controller of Auditor General
c) Controller of Account General
d) Controller of Aptitude General

Click here to View Answer
Answer b) Controller of Auditor General.

5. Expand CNG .
a) Compressed Natural Gas
b) Compressed Natural Gold
c) Compressed Nuetral Gas
d) Compared Natural Gas

Click here to View Answer
Answer a) Compressed Natural Gas.

6. Expand COO .
a) Chief Operating Official
b) Chief Operating Organisation
c) Chief Operating Officer
d) Common Operating Officer

Click here to View Answer
Answer c) Chief Operating Officer.

7. Expand CNN .
a) Cable Neutral Network
b) Country National Network
c) Common News Network
d) Cable News Network

Click here to View Answer
Answer d) Cable News Network.

8. Expand DVD .
a) Digital Video Disk
b) Digital Versatile Disk
c) Digital Visual Disk
d) Data Versatile Disk

Click here to View Answer
Answer b) Digital Versatile Disk.

9. Expand EVM .
a) Electronic Voting Machine
b) Electronic Vending Machine
c) Electronic Vehicle Machine
d) Electronic Voting Ministry

Click here to View Answer
Answer a) Electronic Voting Machine.

10. Expand GPF .
a) Government Provident Fund
b) General Public Fund
c) General Provident Fund
d) Graduate Provident Fund

Click here to View Answer
Answer c) General Provident Fund.

About the author

mohamed

Leave a Comment