GK Quiz – 204 (Biology)

GK Quiz on Biology

1. All living organism are constituted of structural and functional units called __________________.
a) Germs
b) Animals
c) Plants
d) Cells

Click here to View Answer
Answer d) Cells.

2. _________________is a liquid connective tissue.
a) Blood
b) Acid
c) Water
d) Oil

Click here to View Answer
Answer a) Blood.

3. Blood pressure is measured by _______________________.
a) Endometer
b) Electrometer
c) Sphygmomanometer
d) Micrometer

Click here to View Answer
Answer c) Sphygmomanometer.

4. ________________________is often called “the father of biology”.
a) Lamarck
b) Aristotle
c) Charles Robert Darwin
d) Leeuwenhoek

Click here to View Answer
Answer b) Aristotle.

5. Mitochondria are also called ____________________________.
a) Powerhouse of cells
b) Ribosomes
c) Suicide bags
d) Nucleus

Click here to View Answer
Answer a) Powerhouse of cell.

6. The ________________________ cells occur in all protists, fungi, plants and the animals.
a) Components
b) Eukaryotic
c) Prokaryotic
d) Plasma

Click here to View Answer
Answer b) Eukaryotic.

7. Many prokaryotes have small circular DNA molecules called _______________.
a) Minerals
b) Cells
c) Vitamins
d) Plasmids

Click here to View Answer
Answer d) Plasmids.

8. Eosinophils are associated with __________________ reactions.
a) Allergic
b) Inflammatory
c) Immune
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Allergic.

9. The organ system which aids in the process of respiration is called the ___________________________.
a) Prepared System
b) Respiratory System
c) Digestive System
d) Eco System

Click here to View Answer
Answer b) Respiratory System.

10. Basophils are involved in ________________ reactions.
a) Allergic
b) Immune
c) Inflammatory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Inflammatory.

About the author

mohamed

Leave a Comment