GK Quiz – 197 (Awards)

GK Quiz on Awards

1. Which award given for essential work or invention n the fields of peace, physics, chemistry, medicine, literature and economics?
a) Oscar Award
b) Nobel Prize
c) Grammmy Awards
d) Man Booker Prize

Click here to View Answer
Answer b) Nobel Prize.

2. Which award given for excellence in Mathematics?
a) Templeton Prize
b) Pulitzer Prize
c) Abel Prize
d) Indira Gandhi Prize

Click here to View Answer
Answer c) Abel Prize.

3. Which award given for excellence in cinematic achievement?
a) Oscar Award
b) Grammmy Awards
c) Nobel Prize
d) Pulitzer Prize

Click here to View Answer
Answer a) Oscar Award.

4. Which award given for outstanding achievements in the music industry?
a) Pulitzer Prize
b) Abel Prize
c) Oscar Award
d) Grammmy Awards

Click here to View Answer
Answer d) Grammy Awards.

5. Which award given for best full kength english novel?
a) Abel Prize
b) Man Booker Prize
c) Oscar Award
d) World Food Prize

Click here to View Answer
Answer b) Man Booker Prize.

6. Which award given for extra ordinary contributions for International peace?
a) UNESCO Peace Prize
b) World Food Prize
c) Mahatma Gandhi Peace Prize
d) Templeton Prize

Click here to View Answer
Answer a) UNESCO Peace Prize.

7. Which award given for to the promotion and protection of Human Rights?
a) Man Booker Prize
b) Mahatma Gandhi Peace Prize
c) UN Human Rights Award
d) Abel Prize

Click here to View Answer
Answer c) UN Human Rights Award.

8. Which award given for Practical and exemplary solutions to the most urgent challenges facing the world today?
a) Jawaharlal Nehru Award
b) Kalinge Award
c) National Award
d) The Right Livelihood Award

Click here to View Answer
Answer d) The Right Livelihood Award.

9. Which award given for an exception contribution to affirming life’s spiritual dimension?
a) World Food Prize
b) Indira Gandhi Prize
c) Templeton Prize
d) Abel Prize

Click here to View Answer
Answer c) Templeton Prize.

10. Which award given for peace, disarmamont and development?
a) Indira Gandhi Prize
b) Jawaharlal Nehru Award
c) Mahatma Gandhi Prize
d) Man Booker Prize

Click here to View Answer
Answer a) Indira Gandhi Prize.

About the author

mohamed

Leave a Comment