GK Quiz – 196 (Largest Producers)

GK Quiz on Largest Producers in India

1. The largest producer of Sugarcane in India is______________
a) Assam
b) Karnataka
c) Uttar Pradesh
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer c) Uttar Pradesh .

2. The largest producer of Ground Nut in India is ___________
a) Gujarat
b) Bihar
c) West Bengal
d) Madya Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Gujarat.

3. The largest producer of Tea in India is _____________
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Assam
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer c) Assam.

4. The largest producer of Wheat in India is ____________
a) Arunachal Pradeesh
b) Maharashtra
c) Punjab
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Uttar Pradesh.

5. The largest producer of Jute in India is _______________
a) Karnataka
b) West Bengal
c) Jharkhand
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer b) West Bengal.

6. The largest producer of Coffee in India is____________
a) Jhakhand
b) Punjab
c) Andra Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka.

7. The largest producer of Bananas in India is____________
a) Maharashtra
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Andra Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu.

8. The largest producer of Tobacco in India is _____________
a) Assam
b) Andra Pradesh
c) Punjab
d) Bihar

Click here to View Answer
Answer b) Andra Pradesh.

9. The largest producer of Black pepper in India is________________
a) Jammu and Kashmir
b) Karnataka
c) Kerala
d) Madya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Kerala.

10. The largest producer of Onion in India is________________
a) Punjab
b) West Bengal
c) Sikkim
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Maharashtra.

About the author

mohamed

Leave a Comment