GK Quiz – 195 (Planets)

GK Quiz on Planets

1. Biggest planet of solar system is______________
a) Mercury
b) Venus
c) Jupiter
d) Earth

Click here to View Answer
Answer c) Jupiter.

2. Neraest planet to the Earth is ___________
a) Venus
b) Mars
c) Jupiter
d) Mercury

Click here to View Answer
Answer a) Venus.

3. Farthest planet from Sun is _____________
a) Jupiter
b) Pluto
c) Neptune
d) Venus

Click here to View Answer
Answer c) Neptune.

4. Nearest planet to sun is ____________
a) Venus
b) Mars
c) Jupiter
d) Mercury

Click here to View Answer
Answer d) Mercury.

5. Smallest planet of solar system is _______________
a) Mercury
b) Venus
c) Jupiter
d) Earth

Click here to View Answer
Answer a) Mercury.

6. Hottest planet of solar system is____________
a) Jupiter
b) Pluto
c) Neptune
d) Venus

Click here to View Answer
Answer d) Venus.

7. Coldest planet of solar system is____________
a) Pluto
b) Jupiter
c) Neptune
d) Venus

Click here to View Answer
Answer c) Neptune.

8. Brightest planet of solar system is _____________
a) Mercury
b) Venus
c) Jupiter
d) Earth

Click here to View Answer
Answer b) Venus.

9. Which planet is called as Red planet?
a) Venus
b) Mars
c) Jupiter
d) Mercury

Click here to View Answer
Answer b) Mars.

10. Which planet is called as Blue planet?
a) Mercury
b) Venus
c) Jupiter
d) Earth

Click here to View Answer
Answer d) Earth.

11. Which planet is called as Green planet?
a) Jupiter
b) Pluto
c) Neptune
d) Venus

Click here to View Answer
Answer c) Neptune.

12. Heaviest planet of solar system is _____________
a) Mercury
b) Venus
c) Jupiter
d) Earth

Click here to View Answer
Answer c) Jupiter.

About the author

mohamed

Leave a Comment