GK Quiz – 194 (Articles)

GK Quiz on Articles

1. Articles 14 – 18 defines?
a) Righ To Equality
b) Right To Freedom
c) Right To Freedom of Religion
d) Cultural an Educational Rights

Click here to View Answer
Answer a) Righ To Equality .

2. Articles 25 – 28 defines?
a) Freedom of movement througout India
b) Right To Freedom of Religion
c) Freedom to form associations and unions
d) Freedom of assemble peacefully and without arms.

Click here to View Answer
Answer b) Right To Freedom of Religion .

3. Articles 29 – 30 defines?
a) Freedom to form associations and unions
b) Right to Property
c) Freedom of speech and expression
d) Cultural an Educational Rights

Click here to View Answer
Answer d) Cultural an Educational Rights .

4. Articles 23 – 24 defines ?
a) Right Against Exploitation
b) Right to Constitutional Remedies
c) Right to Property
d) Freedom of movement throughout India.

Click here to View Answer
Answer a) Right Against Exploitation .

5. Articles 32 – 32 defines?
a) Freedom to form associations and unions
b) Right to Constitutional Remedies
c) Freedom of speech and expression
d) Freedom of assemble peacefully and without arms.

Click here to View Answer
Answer b) Right to Constitutional Remedies .

6. Article 31 define?
a) Cultural an Educational Rights
b) Right To Freedom
c) Freedom of movement througout India
d) Right to Property

Click here to View Answer
Answer d) Right to Property .

7. Article 19 (1) (a) defines?
a) Freedom of speech and expression
b) Freedom of assemble peacefully and without arms.
c) Right to Property
d) Righ To Equality

Click here to View Answer
Answer a) Freedom of speech and expression .

8. Article 19 (1) (b) defines?
a) Freedom of movement througout India
b) Right To Freedom
c) Cultural an Educational Rights
d) Freedom of assemble peacefully and without arms.

Click here to View Answer
Answer d) Freedom of assemble peacefully and without arms.

9. Article 19 (1) (c) defines?
a) Freedom of movement througout India
b) Freedom to form associations and unions
c) Right to Constitutional Remedies
d) Freedom of speech and expression

Click here to View Answer
Answer b) Freedom to form associations and unions.

10. Article 19 (1) (d) defines?
a) Freedom of movement througout India
b) Cultural an Educational Rights
c) Right To Freedom
d) Right to Property

Click here to View Answer
Answer a) Freedom of movement througout India .

About the author

mohamed

Leave a Comment