GK Quiz – 191 (Abbreviations)

GK Quiz on Abbreviations

1. Expand PACS
a) People Agricultural Credit Society
b) Primary Agricultural Code Society
c) Primary Agricultural Credit Society
d) Primary Assets Credit Society

Click here to View Answer
Answer c) Primary Agricultural Credit Society.

2. Expand OMSS
a) Open Money Sales Scheme
b) Open Market Sales Scheme
c) Open Machine sold Scheme
d) Old Market Sales Scheme

Click here to View Answer
Answer b) Open Market Sales Scheme.

3. Expand NTPC
a) National Train Power Corporation
b) National Thermal People Corporation
c) National Technology Power Corporation
d) National Thermal Power Corporation

Click here to View Answer
Answer d) National Thermal Power Corporation.

4. Expand RTI
a) Right To Information
b) Right Transport Information
c) Railway Transport Information
d) Rural To Information

Click here to View Answer
Answer a) Right To Information.

5. Expand TCI
a) Test Corporation of India
b) Trading Corporation of India
c) Trading Commission of India
d) Transport Corporation of India

Click here to View Answer
Answer b) Trading Corporation of India.

6. Expand WPI
a) World Price Index
b) Wholesale Primary Index
c) Wholesale Press Index
d) Wholesale Price Index

Click here to View Answer
Answer d) Wholesale Price Index.

7. Expand GPRS
a) General Packet Radio Service
b) General People Radio Service
c) General Packet Road Service
d) General Public Revenue Service

Click here to View Answer
Answer a) General Packet Radio Service.

8. Expand AEC
a) Atomic Electro Commission
b) Air Energy Commission
c) Atomic Energy Commission
d) Atomic Energy Control

Click here to View Answer
Answer c) Atomic Energy Commission.

9. Expand DRI
a) Director of Research Intelligence
b) Director of Revenue Intelligence
c) Department of Revenue Intelligence
d) Director of Revenue Information

Click here to View Answer
Answer b) Director of Revenue Intelligence.

10. Expand GSLV
a) Global Stationary Launch Vehicle
b) General Stationary Launch Vehicle
c) Geo Service Launch Vehicle
d) Geo Stationary Launch Vehicle

Click here to View Answer
Answer d) Geo Stationary Launch Vehicle.

About the author

mohamed

Leave a Comment