GK Quiz on Olympics

General Knowledge Quiz on Olympics

1. The first Indian Player who participated in the Olympics was
a) Sonia Denancord
b) Norman Prichard
c) Christina Otty
d) Muthukrishnan

Click here to View Answer
Answer b) Norman Prichard. He was an Anglo Indian. He took part in Second Olympic Games in 1900 and won two silver medals in Athletics.

2. Name the first Indian Woman who participated in Olympic Games?
a) Marrie Lila Ro
b) Tina Sebastian
c) Larina Lavaniya
d) Kausi Bhatia

Click here to View Answer
Answer a) Marrie Lila Ro.

3. The 2012 Olympics was held in
a) Tokyo
b) Beijing
c) London
d) Moscow

Click here to View Answer
Answer c) London.

4. The venue of the First Modern Olympics was __________.
a) London
b) Athens
c) Paris
d) Stockholm

Click here to View Answer
Answer b) Athens. (Greece)

5. Which Olympic Games were canceled due to World War II?
a) Tenth
b) Eleventh
c) Twelfth
d) Thirteenth

Click here to View Answer
Answer d) Thirteenth. In the year 1944.

6. The 2016 Rio Olympics will be ________ Olympics.
a) Thirtieth
b) Thirty First
c) Thirty Second
d) Thirty Third

Click here to View Answer
Answer b) Thirty First. The proposed venue for Thirty Second Olympic Games (2020) is Tokyo (Japan).

7. Name the Indian who won the first ever gold medal for the Country in Paralympics (Games for the disabled athletes)?
a) Devendra
b) Girisha
c) Nagarajegowda
d) Joginder Singh

Click here to View Answer
Answer a) Devendra. He claimed Gold in Javelin Throw in Athens Paralympics 2004.

8. The venue of 2014 Winter Olympics was
a) Oslo
b) Salt Lake City
c) Sochi
d) Nagano

Click here to View Answer
Answer c) Sochi. It is a place in Russia.

9. The Scheduled venue for 2018 Winter Olympic Games is
a) Turin, Italy
b) Grenoble, France
c) Pyeong Chang, South Korea
d) Innsbruck, Austria

Click here to View Answer
Answer c) Pyeong Chang, South Korea.

10. The Official Slogan for the 2021 London Olympic was
a) Refuse to lose
b) Our Blood Our Sweat
c) Inspire a Generation
d) Champions Play as One

Click here to View Answer
Answer c) Inspire a Generation

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment