GK Quiz – 184 (World History)

GK Quiz

1. The Mesopotamian Civilization is associated with which of the following river valley?
a) Tigris and Euphrates
b) Nile
c) Indus
d) Hwang Ho

Click here to View Answer
Answer a) Tigris and Euphrates. It is the oldest civilization of the World.

2. Hummurabi was the greatest ________ ruler.
a) Mayan
b) Byzantine
c) Babylonian
d) Hun

Click here to View Answer
Answer c) Babylonian.

3. ____________ were the first to evolve a proper system of writing.
a) Sumerians
b) Shangs
c) Egyptians
d) Harappans

Click here to View Answer
Answer a) Sumerians.

4. Man of Blood and Iron
a) Samuel Clemens
b) Bismarck
c) Gladstone
d) Adolf Hitler

Click here to View Answer
Answer b) Bismarck.

5. Corsica is associated with
a) Alexander
b) Napolean Bonaparte
c) Nelson
d) Genghis Khan

Click here to View Answer
Answer b) Napolean Bonaparte.

6. Hundred Year War was fought between
a) China and Japan
b) England and India
c) France and England
d) Iran and Iraq

Click here to View Answer
Answer c) France and England.

7. The Famous War of the Roses is associated with
a) France
b) Portugal
c) Greece
d) England

Click here to View Answer
Answer d) England. It was a Civil War.

8. The Thirty Year War was fought between Lutherans and Catholics in
a) England
b) France
c) Denmark
d) Germany

Click here to View Answer
Answer d) Germany.

9. The Battle of Borodino was fought between Russia and ___________
a) Germany
b) France
c) England
d) Japan

Click here to View Answer
Answer b) France.

10. In Battle of Leipzig, Germany and combined forces of Austria, Prussia, and Russia defeated _______.
a) Sir Arthur Wellesley
b) Henry V
c) Edward III
d) Napolean

Click here to View Answer
Answer d) Napolean.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment