General Knowledge Quiz – Set Seventy Seven

1.Study Of Cloud Is Called
a.Asterology
b.Histology
c.Meteorology
d.Physiology

Click to View Answer
Answer c.Meteorology

2.The Result Of Air In Any Of The Lower Three Principal Layers Of Earth’s Atmosphere Collectively Known As The
a.Homosphere
b.Troposphere
c.Lithosphere
d.Methosphere

Click to View Answer
Answer a.Homosphere

3.The Science Of Clouds Is
a.Nephology
b.Morphology
c.Radiology
d.Waterelogy

Click to View Answer
Answer a.Nephology

4.What Type Of Clouds Have A Sheetlike Appearance And Are Composed Of Ice Crystals?
a.Stratocumulus Clouds
b.Cirrostratus Clouds
c.Nimbostratus Clouds
d.Altostratus Clouds

Click to View Answer
Answer b.Cirrostratus Clouds

5.What Types Of Clouds Tend To Be In Groups And Have A Light Gray Color?
a.High Level Clouds
b.Middle Level Clouds
c.Low Level Clouds
d.All Of The Above

Click to View Answer
Answer b.Middle Level Clouds

6.Which Type Of Clouds Cover The Entire Sky?
a.Cirrus Clouds
b.Altocumulus Clouds
c.Nibostratus Clouds
d.Altostratus Clouds

Click to View Answer
Answer c.Nibostratus Clouds

7.High Level Clouds Appear 20,000 Feet Above The Surface Of Earth
a.True
b.False

Click to View Answer
Answer a.True

8.These Clouds Have The Capacity To Form Precipitation From Weak To Moderate In Intensity
a.Stratocumulus Clouds
b.Cirrus Clouds
c.Cirrostratus Clouds
d.None Of The Above

Click to View Answer
Answer a.Stratocumulus Clouds

9.What Type Of Cloud Spans All 3 Altitude Ranges?
a.Cirrostratus
b.Cumulonimbus
c.Nimbostratus
d.Altocumulus

Click to View Answer
Answer b.Cumulonimbus

10.At What Altitude Level Can You Find Nimbostratus Clouds?
a.Low
b.Middle
c.High
d.All

Click to View Answer
Answer a.Low

About the author

A Moorthy

Leave a Comment