General Knowledge Quiz – Set 118

G K Quiz

1. The unit of Currency used in Germany 
a) Pound
b) Euro
c) Dollar
d) Peso

Click to View Answer
Answer b) Euro

2. The U.S economy which uses a combination of markets and governmental to allocate resources which is considered
a) A pure market Economy
b) Communism
c) Socialism
d) Market based Capitalism

Click to View Answer
Answer d) Market based Capitalism

3. Which water body separates Andaman and Nicobar Islands?
a) Andaman sea
b) Bay of Bengal
c) Tenth Degree Channel
d) Eleventh Degree Channel

Click to View Answer
Answer c) Tenth Degree Channel

4. Vermicompost is a/an
a) Inorganic Fertilizer
b) Toxic Substance
c) Organic biofertliser
d) Synthetic fertliser

Click to View Answer
Answer c) Organic biofertliser

5. Sukhoi’s fifth generation Stealth fighter “T-50” is Jointly developed by
a) India and France
b) India and Russia
c) India and U.S.A
d) None of these

Click to View Answer
Answer b) India and Russia

6. Which one is an International Credit rating Agency?
a) McKinsey
b) BCG
c) Standard and Poor
d) IMF

Click to View Answer
Answer c) Standard and Poor

7. The sport of Polo Originated in
a) Ancient Persia (Iran)
b) Afghanistan
c) Greece
d) Rome

Click to View Answer
Answer a) Ancient Persia (Iran)

8. The first Asian Games were held in
a) New Delhi
b) Beijing
c) Tokyo
d) Colombo

Click to View Answer
Answer a) New Delhi

9. The red color of ripe tomatoes is due to the presence of
a) Chlorophyll
b) Carotenoids
c) Hormones
d) Vitamins

Click to View Answer
Answer b) Carotenoids

10. the Script of Indus Valley Civilization is 
a) Undeciphered
b) Sanskrit
c) Persian
d) Dravidian

Click to View Answer
Answer a) Undeciphered

About the author

A Moorthy

Leave a Comment