General Knowledge Quiz – Set 132

1.India s largest commercial Bank is : ?
a) Bank of Baroda
b) State Bank of India
c) ICICI
d) Punjab National Bank
e) Central Bank of India

Click to View Answer
Answer b) State Bank of India

2. Where is Wanakhori power plant?
a) Madhya Pradesh
b) Assam
c) Gujarat
d) West Bengal
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Gujarat

3. ____ has tied up with facebook to sell its affordable homes online .
a) DLF
b) Supertech
c) DDA
d) Tata Housing
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Tata Housing

4.Who among the following is not a badminton player from India?
a) Saina Nehwal
b) PV Sindhu
c) Deepika kumari
d) K.Srikanth
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Deepika kumari

5.Gamal al Ghitani was a famous ___?
a) Egyptian novelist
b) African singer
c) Scientist
d) Arabic Archaeologist
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Egyptian novelist

6.National Stock Exchange is located in:
a) Mumbai
b) Delhi
c) Kolkata
d) Chennai
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Mumbai

7.National Rural Employment Program’ was formerly known as:
a) Do work and get Food
b) Employment for Food
c) Food For Work
d) None of these
e) All of above

Click to View Answer
Answer c) Food For Work

8.The headquarters of UNESCO is located at:
a) Washington
b) Paris
c) Italy
d) None of These

Click to View Answer
Answer b) Paris

9.Headquarter of National Housing Bank situated at:
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Hyderabad
d) None of These

Click to View Answer
Answer b) New Delhi

10.Slogan of Bank of Baroda is:
a) The Bank You can Name upon
b) India’s International Bank
c) India’s Multinational Bank
d) Pure banking nothing else
e)None of These

Click to View Answer
Answer b) India’s International Bank

About the author

A Moorthy

Leave a Comment